<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=293892170016294&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Siirry suoraan sisältöön
Piirroskuva, jossa kännykkä henkilön kädessä ja toisaalla nainen lukee lehteä

Jäsenopas

Digmarit ry ja Toimihenkilöliitto Erton jäsenyys ovat työelämäsi turvasatama. Tieto on valtaa myös työelämässä.

Markkinoinnin ja luovien alojen vähimmäispalkkasuositus

Digmarit ry on Toimihenkilöliitto Erton jäsenyhdistys. Teemme yhdessä vuosittain markkinoinnin ja luovien alojen tekijöille palkkakyselyn, jonka pohjalta teemme alalle palkkasuosituksen.

Markkinoinnin ja luovien alojen palkkasuosituksessa kerrotaan alan tehtävänimikekohtaiset suositukset peruspalkkatasosta ja annetaan suositus palkankorotusten suuruudesta ja korotusajankohdista. Vaikka työsuhteessasi ei noudatettaisi Erton palkkasuositusta, voit pyytää palkkaasi korotusta suosituksen mukaisesti.

Palkkakyselyyn ja -suositukseen liittyvät uutiset sekä itse palkkasuositus löytyvät Erton nettisivuilta.

Katso palkkasuositus

Käytännön tietoa työelämästä

Erton työelämän tietopankki on Suomen kattavin käytännön opas työelämän vaihtuviin tilanteisiin ja eteen tuleviin käänteisiin. Liittyipä kysymyksesi sitten lomiin, palkkaan, muutosneuvotteluihin kuin vaikkapa perhevapaisiin, löydät vastauksen siihen tietopankista. 

Erton tietopankki

Jäsenmaksut

Jäsenmaksuusi sisältyy Digmarit ry:n, Toimihenkilöliitto Erton sekä työttömyyskassan jäsenmaksut. Päivitämme ajantasaisen tiedon jäsenmaksuista Erton sivuille.

Neuvonta ja asiointi

Digmarit ry:n jäsenenä olet myös Toimihenkilöliitto Erton jäsen ja Erto auttaa sinua mm. silloin, kun tarvitset juristin neuvoa. 

Lakitiimin työsuhdeneuvonta

Erton työsuhdeneuvonnasta saat maksutta apua työsuhteeseesi liittyvissä kysymyksissä. Erton juristit ja asiantuntijat antavat puhelimitse tietoja ja neuvoja esimerkiksi palkkaustasi, työaikojasi tai vuosilomiasi koskeviin kysymyksiin.

Työsuhdeneuvonta on avoinna ma-pe 8.30–13.30, p. 09 613 231

Mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa päivitetään Erton nettisivuille.

Oma Erto -asiointipalvelu ja jäsenyyteen liittyvät asiat

Muutat helposti omat jäsentietosi kuten tiedot työnantajasta, uuden osoitteen tai uuden puhelinnumeron Oma Erto -asiointipalvelussa. Sieltä näet myös ajantasaisen tilanteesi jäsenmaksujen osalta.

Jos asiasi ei ratkea Oma Erto -asiointipalvelussa, voit ottaa yhteyttä Erton jäsenpalveluun:
ma–ti, to–pe 9.30–11.30 ja 12.00–14.00, p. 09 613 231.

Mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa päivitetään Erton nettisivuille.

Työttömyysturva

Jäsenmaksu sisältää myös Koko-työttömyyskassan jäsenyyden, jonka kautta voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan.

 

Ryhdy henkilöstön edustajaksi

Ertossa ja sen jäsenyhdistyksissä henkilöstön edustajat tunnetaan hedeinä. Hedit ovat yrityksen työntekijöiden keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään.

He voivat olla ovat mukana myös yritysten johtoryhmissä kehittämässä liiketoimintaa yhdessä työnantajan kanssa. Osa hedeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.

Tietoa henkilöstön edustajaksi pyrkimisestä, valintaprosessista, kouluttautumisesta ja hedin arjesta löydät Erton sivuilta.